Inspiratie

Food for thought

Op deze pagina plaats ik interessante artikelen die mij inspireren of aan het denken zetten, zelfgeschreven blogs en artikelen over mijn werk en werkwijze.

Klik op een onderwerp voor meer informatie.

9 januari 2019

Obsessie met geluk

Plezier vinden in de ‘gewone’ dingen in het leven We zijn te geobsedeerd met geluk. We zijn tegenwoordig veel te veel bezig met gelukkig zijn. We willen dat alles leuk, leuk, leuk is. Maar we hebben het moeilijk met de kleine lastigheden van het gewone leven. We lijken niet te kunnen accepteren dat het dagelijkse […]

Lees verder

13 december 2018

Waarom onderschatten wij onszelf?

Wij mensen willen van nature aardig en leuk gevonden worden én zijn er van bewust dat de ander binnen enkele seconden een beeld gevormd heeft. Het is dan ook logisch dat we per se de beste versie van onszelf willen presenteren aan de ander, zelfs als dat zelfbeeld onrealistisch is.

Lees verder

12 november 2018

De week van de werkstress

Het is de week van de werkstress. Iedereen is eigen baas, ook over je eigen stress! Ga met deze 5 rake tips van Thijs Launspach helder en ontspannen de week in. Met onder andere tips over dat ‘goed’ goed genoeg is en de kunst van iets afzeggen.

Lees verder

22 oktober 2018

Waarom een coach?

‘Coaching? Is dat niet een beetje vaag?’ reageerde iemand toen ik vertelde dat ik coach wilde worden. En er waren meer mensen die er de meerwaarde niet van in zagen. Vaak zat onder het negatieve oordeel vooral onbekendheid van het begrip coaching.

Lees verder

9 oktober 2018

Leren ‘nee’ zeggen

Hoe kunnen we leren om vaker ‘nee’ te zeggen. We zeggen namelijk nog veel te vaak ‘ja’ op dingen waar we helemaal niet achter staan. Hoe leren we onze grenzen beter aan te geven en blijven we dichterbij onszelf? Want wie ‘nee’ zegt tegen de ander, zegt ‘ja’ tegen zichzelf!

Lees verder

2 oktober 2018

Het Dertigersdilemma

Veel jonge mensen lijken het in deze tijd behoorlijk goed voor elkaar te hebben: een goede baan, gelukkig in de liefde, een leuk huisje, een druk sociaal leven. Echter heerst er toch ontevredenheid en onrust. De vraag die velen bezighoudt: ‘Is dit het dan?’ en ‘Maak ik wel de goede keuzes?’

Lees verder

29 september 2018

Uitleg over de Balans Kleuren Test

De BKT bestaat uit 117 stellingen die je moet beantwoorden en stelt dat elk mens meerdere drijfveren, ook wel ‘kleuren’ kent. Elk persoon bezit een eigen persoonlijke kleurenpalet; welke aangeeft waar jouw kwaliteiten, drijfveren en valkuilen liggen.

Lees verder

25 september 2018

Wil jij het roer omgooien?

Wil jij het roer omgooien, maar ben je bang om de eerste stap te zetten? Laat je niet weerhouden en wees niet bang om uit je comfortzone te stappen. Uiteindelijk hebben we later meer spijt van de dingen die we niet hebben gedaan dan van de dingen die we gedaan hebben. Volg je hart en je passie.

Lees verder

18 september 2018

Piekerdepieker

Lig jij ook vaak wakker van het piekeren? Kunnen jouw gedachtes je ook in zijn greep nemen? Piekeren kost veel energie en leidt tot niets. Piekeren is overmatig, ingespannen denken. Bij piekeren herhalen dezelfde gedachten zich onophoudelijk. Toch bestaat er ook iets als ‘goed piekeren’.

Lees verder

12 september 2018

Stress en burn-out bij millennials

Hoe kan het dat millennials zoveel kwetsbaarder zijn voor stress en burn-out dan de generaties voor hen? En wat kunnen ze eraan doen? Thijs Launspach Msc. psycholoog probeert in onderstaande video hier antwoord op te geven.

Lees verder

Wat voor jou?

Nieuwsgierig geworden en ben je benieuwd of een coachingstraject past bij jouw vraag of uitdaging? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek en ontdek hoe ik je kan helpen.