Inspiratie

Food for thought

Op deze pagina plaats ik interessante artikelen die mij inspireren of aan het denken zetten, zelfgeschreven blogs en artikelen over mijn werk en werkwijze.

Klik op een onderwerp voor meer informatie.

22 oktober 2018

Waarom een coach?

ā€˜Coaching? Is dat niet een beetje vaag?’ reageerde iemand toen ik vertelde dat ik coach wilde worden. En er waren meer mensen die er de meerwaarde niet van in zagen. Vaak zat onder het negatieve oordeel vooral onbekendheid van het begrip coaching.

Lees verder

9 oktober 2018

Leren ‘nee’ zeggen

Hoe kunnen we leren om vaker ‘nee’ te zeggen. We zeggen namelijk nog veel te vaak ‘ja’ op dingen waar we helemaal niet achter staan. Hoe leren we onze grenzen beter aan te geven en blijven we dichterbij onszelf? Want wie ‘nee’ zegt tegen de ander, zegt ‘ja’ tegen zichzelf!

Lees verder

2 oktober 2018

Het Dertigersdilemma

Veel jonge mensen lijken het in deze tijd behoorlijk goed voor elkaar te hebben: een goede baan, gelukkig in de liefde, een leuk huisje, een druk sociaal leven. Echter heerst er toch ontevredenheid en onrust. De vraag die velen bezighoudt: ‘Is dit het dan?’ en ‘Maak ik wel de goede keuzes?’

Lees verder

29 september 2018

Uitleg over de Balans Kleuren Test

De BKT bestaat uit 117 stellingen die je moet beantwoorden en stelt dat elk mens meerdere drijfveren, ook wel ‘kleuren’ kent. Elk persoon bezit een eigen persoonlijke kleurenpalet; welke aangeeft waar jouw kwaliteiten, drijfveren en valkuilen liggen.

Lees verder

25 september 2018

Wil jij het roer omgooien?

Wil jij het roer omgooien, maar ben je bang om de eerste stap te zetten? Laat je niet weerhouden en wees niet bang om uit je comfortzone te stappen. Uiteindelijk hebben we later meer spijt van de dingen die we niet hebben gedaan dan van de dingen die we gedaan hebben. Volg je hart en je passie.

Lees verder

18 september 2018

Piekerdepieker

Lig jij ook vaak wakker van het piekeren? Kunnen jouw gedachtes je ook in zijn greep nemen? Piekeren kost veel energie en leidt tot niets. Piekeren is overmatig, ingespannen denken. Bij piekeren herhalen dezelfde gedachten zich onophoudelijk. Toch bestaat er ook iets als ‘goed piekeren’.

Lees verder

12 september 2018

Stress en burn-out bij millennials

Hoe kan het dat millennials zoveel kwetsbaarder zijn voor stress en burn-out dan de generaties voor hen? En wat kunnen ze eraan doen? ThijsĀ Launspach Msc. psycholoog probeert in onderstaande video hier antwoord op te geven.

Lees verder

Wat voor jou?

Nieuwsgierig geworden en ben je benieuwd of een coachingstraject past bij jouw vraag of uitdaging? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek en ontdek hoe ik je kan helpen.