Inspiratie

Food for thought

Op deze pagina plaats ik interessante artikelen die mij inspireren of aan het denken zetten, zelfgeschreven blogs en artikelen over mijn werk en werkwijze.

Klik op een onderwerp voor meer informatie.

6 augustus 2020

Gun jezelf een coach

Het is een financiële investering, het kost tijd en het kan flink confronterend zijn. Toch is coaching een van de beste investeringen die je in je in jezelf kunt doen.

Lees verder

23 mei 2020

Stop met pleasen!

Heb je de neiging om mensen te pleasen en iedereen tevreden te houden? Prima natuurlijk, maar de kans is groot dat het ten koste gaat van je eigen geluk en groei. In dit artikel 5 verfrissende inzichten die helpen om hierin grenzen te stellen.

Lees verder

9 april 2020

Obsessie met geluk

We zijn tegenwoordig veel te veel bezig met gelukkig zijn. Maar we hebben het moeilijk met de kleine lastigheden van het gewone leven. We lijken niet te kunnen accepteren dat het dagelijkse leven af en toe een klein beetje saai en niet leuk is.

Lees verder

13 februari 2020

Waarom onderschatten wij onszelf?

Wij mensen willen van nature aardig en leuk gevonden worden én zijn er van bewust dat de ander binnen enkele seconden een beeld gevormd heeft. Het is dan ook logisch dat we per se de beste versie van onszelf willen presenteren aan de ander, zelfs als dat zelfbeeld onrealistisch is.

Lees verder

12 november 2019

De week van de werkstress

Het is de week van de werkstress. Iedereen is eigen baas, ook over je eigen stress! Ga met deze 5 rake tips van Thijs Launspach helder en ontspannen de week in. Met onder andere tips over dat ‘goed’ goed genoeg is en de kunst van iets afzeggen.

Lees verder

22 oktober 2018

Waarom een coach?

‘Coaching? Is dat niet een beetje vaag?’ reageerde iemand toen ik vertelde dat ik coach wilde worden. En er waren meer mensen die er de meerwaarde niet van in zagen. Vaak zat onder het negatieve oordeel vooral onbekendheid van het begrip coaching.

Lees verder

9 oktober 2018

Leren ‘nee’ zeggen

Hoe kunnen we leren om vaker ‘nee’ te zeggen. We zeggen namelijk nog veel te vaak ‘ja’ op dingen waar we helemaal niet achter staan. Hoe leren we onze grenzen beter aan te geven en blijven we dichterbij onszelf? Want wie ‘nee’ zegt tegen de ander, zegt ‘ja’ tegen zichzelf!

Lees verder

2 oktober 2018

Het Dertigersdilemma

Veel jonge mensen lijken het in deze tijd behoorlijk goed voor elkaar te hebben: een goede baan, gelukkig in de liefde, een leuk huisje, een druk sociaal leven. Echter heerst er toch ontevredenheid en onrust. De vraag die velen bezighoudt: ‘Is dit het dan?’ en ‘Maak ik wel de goede keuzes?’

Lees verder

29 september 2018

Uitleg over de Kleuren Test

De Kleuren Test bestaat uit 117 stellingen die je moet beantwoorden en stelt dat elk mens meerdere drijfveren, ook wel ‘kleuren’ kent. Elk persoon bezit een eigen persoonlijke kleurenpalet; welke aangeeft waar jouw kwaliteiten, drijfveren en valkuilen liggen.

Lees verder

25 september 2018

Wil jij het roer omgooien?

Wil jij het roer omgooien, maar ben je bang om de eerste stap te zetten? Laat je niet weerhouden en wees niet bang om uit je comfortzone te stappen. Uiteindelijk hebben we later meer spijt van de dingen die we niet hebben gedaan dan van de dingen die we gedaan hebben. Volg je hart en je passie.

Lees verder

Wat voor jou?

Nieuwsgierig geworden en ben je benieuwd of een coachingstraject past bij jouw vraag of uitdaging? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek en ontdek hoe ik je kan helpen.